Bli en mester på språk!

Okategoriserade

Språk er det som lar oss kommunisere med hverandre. Siden tidenes morgen har vi benyttet språket for å få i gang samtaler og forstå oss på andre og deres meninger. Det å bruke tegn og gestikulering var rett og slett ikke nok for oss mennesker, og vi trengte språket for å få frem de kompliserte aspektene ved våre liv. Dessverre endte det opp med tusenvis av forskjellige språk i våre samfunn. Det betyr at dersom en ikke har felles andrespråk som for eksempel engelsk, så kan en ikke kommunisere med disse individene. Da gjelder det å ha språkøret i orden eller oversetteren tilgjengelig. Kanskje bør du lære deg et nytt språk til og med?

Lær et språk

De fleste skoler fremhever nødvendigheten av språk. Du lærer deg å bli bedre på norsken din fra første øyeblikk du trer inn i skolen. Enten det er alfabetet eller avansert grammatikk, så lærer du deg fort å bli en racer på norsk. Videre lærer du engelsk nesten like fort i disse dager. Til slutt vil du bli bedt om å velge språk både på ungdomsskolen og videregående. Her går det ofte i spansk, fransk, tysk og noen ganger italiensk. Det er rett og slett viktig å lære seg nye språk, noe samfunnets institusjoner gjenspeiler ved slike initiativ.

Hvorfor språk?

Det er enkelt å si at en bør lære seg nye språk bare basert på det faktum at en skal dra til et land og kommunisere med dette. Kanskje skal du studere i Spania et år? Da gjelder det å lære seg spansk for alle pengene. Eller kanskje du skal jobbe på et prosjekt i Kina? Mandarin er et vanskelig språk, men noe du fort kan trenge da. Uansett situasjon, så er det enkelt å si at vi trenger språk. Allikevel er det nyttig uansett hvilket språk vi lærer. Det handler om at språk lar oss tenke på forskjellige konsepter. Et språk er aldri likt et annet, og de kan ha vidt forskjellige konsepter som du må lære deg. Derfor blir ofte personer som kan flere språk regnet som meget intelligente.

Bruk teknologien for ditt gode

Det som er så positivt med vårt samfunn er at teknologien står bare og venter på at vi skal benytte den. Den er tilgjengelig i løpet av et par tasteklikk. Enten det er Google Translate eller Googless nye hodetelefoner som tillater oversettelser rett inn i øret ditt, så kan du lære mye med teknologi. Sleng på deg et par converse og converse/prat i vei. Den beste øvelsen kommer av å bare sette i gang. Du lærer ingenting hvis du ikke prøver. Spennende språk og mye læring venter på deg rett rundt hjørnet akkurat nå!