Bruk feriene til språkreiser

Språk

De fleste som reiser på tur, reiser for å slappe helt av. Enten det er syden eller dykkerferie i Egypt, kombineres uansett en slik avslapningsferie med noe å gjøre. Stadig flere bruker også ferien sin på å slå til på pakkereiser som blant annet inkluderer en til tre uker med språkskole i det landet du besøker. Da har man en lett innføring i det lokale språket, samtidig som man får nye opplevelser og en helt annen måte å sosialisere seg på med andre. I tillegg får du muligheten til å beherske et nytt språk.

Språk handler om tone

Å lære seg et nytt språk er en ganske høy terskel for mange. De fleste har vel hørt om nordmannen som snakker gebrokkent engelsk og så ler alle av det. Ubevisst sniker det seg inn at dette neppe nytter for en selv heller. Men mye løses ved å lære seg at hvert språk også har sin egen tone. I England har du det typiske slangen som gjør engelsk myk, mens tyskerne snakker hardere enn det kanskje er. Og så har du fransk som høres ut som en fløyelsmyk ost som høres ut som musikk når man prater. Alle språk har nemlig sin egen tone og musikk er et eget språk der man har en musikalsk tone, uavhengig av hvilket land man kommer fra.

En språkreise bedrer kulturforståelsen

Derfor kan man ta utgangspunkt i musikkens verden og så begynne å tenke mer musikalsk hvis man ønsker å lære seg et nytt språk. Sammenlign bankene hos Sambla og finanser din neste ferie som en språkreise der man får muligheten til å grave seg litt dypere ned i ferielandets kultur. Å kunne gjøre seg forstått blant lokalbefolkningen bedrer forståelsen og gjør det enklere å tilnærme seg de lokale menneskene. Kanskje er det det som er nøkkelen til å få en helt annerledes ferie der man opplever mer av den lokale kulturen enn et femstjerners ”all inclusive” hotell kan tilby deg. Feriene er perfekte til å koble av og sitte sammen med andre som ønsker det samme.