Reis til 6 land, på 6 dager, og lær deg 6 språk

Språk

Er du glad i å reise? Da er du kanskje også glad i å lære andre språk. Tar du denne reisemessige utfordringen?

De fleste av oss er glade i å reise, men noen av oss er nok likevel gladere i reising enn andre.

Etter inspirasjon fra vietnamesiske Trang (21), som ble en inspirasjon for en hel verden da legestudenten fra Hanoi, vant språkskolen Pink Parrots premie for en drømmereise til 100 av verdens land i løpet av de 52 neste ukene.

Med kursopplegg for innstudering av minst fem språk.

Superlæring

Mye tyder på at vi mennesker kan lære ting ferdigheter fortere enn det vi er klar over. Om en hadde kunnet forene diverse hukommelses- og studieteknikker ville vi i praksis kunne gjøre unna studier vesentlig raskere.

Da trenger vi bare litt ekstra fritid til å kunne foreta våre reiser og studier, og dette vil nok i fremtiden bli ordnet takket være AI og VR (artifisiell intelligens virtuell realitet).

Det finnes blant annet teknikker for å lære fremmedord hurtigere. Og enkelte mener at man kan lære 100 ord for dagen uten særlige problemer dersom vi bare bruker spesielle teknikker.

Sett egen utfordring

Men du kan fremdeles sette dine egne utfordringer, og komme langt, med eget initiativ.

Det finnes så mange tips på YouTube, for eksempel. Der finner du mennesker som lager videoer om det å lære seg fremmedspråk og å reise. Og når du først begynner å se etter ser du at det er ganske mange av disse videoene.

Ta deg en real sydenferie (du kan finne restplasser her) en ukes tid, men husk å ta med laptoppen. Finn mer informasjon, og – ikke minst inspirasjon, og lag ditt eget prosjekt

Som for eksempel dette:

Språkutfordring

Reis til seks land, på seks dager, og lær deg seks språk.

Dette er noe du ikke kan gjøre hvor som helst. Men flere deler av Europa passer bra så det er bare å ta fram verdenskartet og begynne å planlegge.

Før du reiser er det helt essensielt at du leser deg litt opp på superlæring. Selvsagt er det ikke mulig å lære et helt språk på en dag. Men lærdommen fra dette prosjektet er at du kan lære deg minst 100 ord for hvert fremmedspråk utelukkende ved å studere 1 time.

Denne metoden forutsetter at du har diverse hukommelsesteknikker i bunn, så husk på å legge til en måneds tid for at disse bitene skal falle på plass. Ta deg deretter en tur til seks land på seks dager, eller egentlig hvor lenge du vil (poenget er at du faktisk gjør det).

Lykke til med fremmedspråklæringen!