Oversetter du raskt nok?

Okategoriserade

Enten du jobber frilans eller på et kontor må oversettere jobbe svært raskt. Mange tror oversetting er en enkel jobb, selv om det krever både en forståelse for språk, kulturelle forskjeller og kontekst. Dette kan føre til enormt press, som igjen kan føre til flere oversettelsesfeil. Ønsker du å finne det perfekte tempoet for å gjøre en god jobb burde du fortsette å lese—om du så skriver for tregt eller for raskt.

Hastigheten til nybegynnere

Når man først får noen arbeidsoppgaver som en oversetter kan det være vanskelig å vite hvor man skal begynne. Noen leser over hele teksten først før de begynner; andre starter rett fra toppen. Skal man gjøre en god jobb som en oversetter er det nyttig å ha en forståelse overfor teksten. Dette er hva som skiller de gode fra de beste. Men tar du tiden kan det komme opp et nytt dilemma—muligens føler du at du brukte langt tid for å oversette. Ja, fristen er til neste onsdag, men hvis du skrev fortere kunne du arbeidet på din neste oppgave. På mange måter er dette feil tankegang. Hvis du er en nybegynner vil du lære på jobben, og hastigheten vil som et resultat naturlig forbedres jo mer du skriver.

Dårlig nett

Selv om det høres rart ut kan dårlig dekning få skrivehastigheten din til å minske dramatisk. Man trenger blant annet internett for å søke opp ord og idiomer som er ukjente eller krever kontekst, og med en svak internettilkobling vil sider bruke lengre tid på å laste. Dette kan raskt skje i et stort kontor med flere ansatte. Heldigvis har vi vellykket tjenester som skytjenester for å håndtere nettverksproblemene ved bedriften. Skytjenester har en kostnadseffektiv løsning for virksomheter som trenger tilgang tid god forbindelse. Jobber du frilans kan du alltid ta kontakt med en operatør.

Evnen til å skrive fort

Evnen til å oversette raskt er essensiell hos en oversetter. Ja, tidligere i teksten snakket vi om hastigheten til nybegynnere, og sa at man blir bedre over tid. Likevel vil du en dag måtte kunne oversette et titalls tekster i løpet av uken. Selvfølgelig er det fullt mulig å skrive for fort, og få en del stavefeil. I dag har vi heldigvis ulike grammatikkverktøy, som legger merke til ord som har blitt skrevet feil for deg.