Skap den helt riktige arbeidshøyden

Okategoriserade

Er du en av de, som sitter mange timer bak skjermen hver dag? Da har du sikkert tenkt over eller merket, hvor viktig det er at man sitter i en komfortabel posisjon, som ikke ødelegger eller skader kroppen på lengre sikt.

 

Et ergonomisk arbeidsmiljø
Det er selvfølgelig ikke gratis å kjøpe et heve-senke bord, men på lengre sikt kan det lønne seg, ved mindre sykedager og sykemeldinger.

Med et høyde justerbart skrivebord kan du lett justere arbeidshøyden elektronisk i løpet av dagen. Med et heve-senke bord har du muligheten for å veksle mellom stående eller sittende posisjon. Da kan du til og med bevege deg i løpet av dagen og du holder deg i gang. Det gir deg energi til arbeidsdagen og det gir derfor et effektivt arbeidsmiljø. En god tommelfinger regel er å reise seg engang i timen, hvis du har mulighet for det. Men tenk på hvordan du står, slik at du ikke belaster ledd, men i stedet bruker dine muskler.

Modern home office interior with wooden furniture

 

Et utall av forskjellige variasjoner
På nettet finns det veldig mange forskjellige typer av heve-senke bord. Der de skiller seg mest ut fra hverandre er på størrelse. Det varierer veldig fra arbeidsplass til arbeidsplass, hvor mye plass man trenger. Er det et kontor, som ivaretar mye papirarbeid, kan det være en ide, med et bord, der man kan plassere små rullekommoder med plass til papir og dokumenter under. Eller hvor bordoverflaten har plass til papirarbeide og sortering.

 

Ditt valg
Heldigvis finns det mange forskjellige variasjoner og det er deg, som skal finne det helt riktige bordet. De finns i mange størrelser. For større bevegelsesfrihet, anbefales det et av de større bordene, hvis du eller dere har plass på kontoret.

Du kan finne vanlige firkantet bord, hjørnebord og du kan også finne vegghengte heve-senke bord. Utseendet og materiale kan også spille en rolle, da estetikken også er viktig når du eller dere skal velge et nytt kontormøbel.

 

Når du har valgt et helt riktig heve-senke bord kan det lønne seg og finne en kontorstol, som passer sammen med bordet og gir den helt riktige ergonomiske arbeidsposisjonen. Altistore har et større utvalg av kontormøbler til din arbeidsplass eller til hjemmekontoret. Er du usikker på ditt valg, kan det alltid være lurt å la seg veilede ved en profesjonell innenfor kontor og det fysiske arbeidsmiljøet.

Vi bruker mange timer på en arbeidsplass, derfor er det minst likeså viktig at du jobber komfortabelt og ergonomisk, som at du ligger godt i sengen om natten.